admitere mincu 2010

Posted by Christine | Posted in , , , , , | Posted on 14:55

Noutatea de anul asta (pentru ca in fiecare an trebuie sa existe ceva care sa te ia prin surprindere) a fost introducerea a doua probleme de gd. Nashpa pentru aia care stateau si-asa prost cu gd-ul, desi problemele au fost abordabile (nu ca anul trecut cand au fost rezolvate de 3 oameni din 1000 de candidati). Subiectul nr 1 a fost simplu si frumos..imi aminteste de exercitiile de la meditatie....am acasa n planse de genul asta - so..profii insistau si n-ar fi trebuit sa puna probleme. Cu toate astea s-a gresit si-aici la greu...oameni buni mai usor cu emotiile..am vazut pe visualart tot felul de bazaconii...fie multi au colorat desi scria clar grafit, fie n-au pus stalp la consola caci s-au gandit ca sta lipita de celalat corp (sfidand legea gravitatiei) ..dar no, influente zaha hadid , ca sa nu mai zic de cei care n-au interpretat corect vederea de sus sau de cei care au adaugat oameni si copacei cand scria 'fara anturaj'. Iar subiectul cu schitele a fost fain...la urma urmei au fost cladiri din Romania, chiar daca nu s-a pus accent la meditatii pe ele, un ochi de viitor arhitect retinea cateva minime detalii si proportii care sa faca o cladire recognoscibila.. Acum inteleg ca in timpul examenului sunt emotii, e presiunea timpului si alte cele (nu-i bai..si eu am facut anul trecut pereti drepti in loc de curbi) si toata lumea greseste important e cat de mult si cat de grav.. 
Am fost anul asta la rezultate..aveam la randul meu emotii, poate nu atat de mari ca ceilalti, dar aveam. Imi amintesc cum am tremurat anul trecut in ploaie pana s-au afisat notele, cum era puhoi de lume pe la geamuri, parinti care-si incurajau odraslele, prieteni, frati, surori, aveai impresia ca fiecare venise cu toata  familia atat de multa lume era..imi era dor de agitatia aia de dinainte, apoi de lacrimile de bucurie de pe chipurile celor intrati de tipetele si de inghesuiala de sub liste. Ma gandeam ca anul asta o sa privesc din exterior si abia am asteptat seara. Am ajuns pe la 20.00 la facultate si am ramas uimita...erau MAXIM 20 de persoane...cativa parinti ingrijorati ca nu se afiseaza si cateva fete tinere crispate. Si'atat. Unde e atmosfera de anul trecut??? Nu stau 5 minute si se afiseaza ceva. Rezultatele sunt pe site-ul facultatii urmand ca abia a doua zi sa apara pe geamurile scolii. Am ramas dezamagita. Pun repede mana pe telefon si incerc sa aflu ce'au facut fetele pe care le cunosc. A doua zi aflu ca aproape jumatate din elevii pe care i-a avut proful meu anul asta au dat-o in bara, asta dupa ce anul trecut am intrat aproape toti.  Nu e de ajuns sa fiti la un prof bun la prega oameni buni, pentru admiterea la arhitectura se munceste suplimentar. Sunt dezamagita de oamenii care nu-si dau interesul..sau poate nu sunt suficient motivati, poate nu-si doresc cu adevarat, habar n-am ce se intampla..
Anyway mai sunt 2 admiteri zilele astea..la intrerior si la urbanism..succes celor care inca n-au scapat de examene, felicitari celorlalti. In seara asta e expozitie cu plansele de la 17 la 20. 
Mai jos sunt subiectele.

Comments (0)

Trimiteți un comentariu