IAR?

Posted by Christine | Posted in | Posted on 20:18

'Un tanar in varsta de 17 ani, din municipiul Giurgiu a fost gasit spanzurat in apartamentul in care locuia impreuna cu mama lui. Tanarul a lasat un bilet de adio, in care spunea ca se temea de greutatile vietii, informeaza Agerpres.
n prezent, trupul baiatului se afla la Morga Spitalului judetean de Urgenta Giurgiu pentru necropsie, in urma careia se va stabili cauza exacta a decesului. Tanarul era elev in clasa a XI-a a Colegiului Ion Maiorescu din municipiul Giurgiu si era cunoscut de catre colegi si cadre didactice ca un copil bun care nu crea probleme, dar cu un caracter introvertit.'

sursa: http://observator.ro/un-elev-de-17-ani-a-fost-gasit-spanzurat-in-apartamentul-in-care-locuia-71215.html

What the fuck?? Am vazut astazi stirea si prima mea reactie a fost 'iar?!?!'. Imi vin in minte acum 5 adolescenti de la CNIM care s-au sinucis in ultimii 3 ani [!!!!] Poate sunt chiar mai multi. Nu-nteleg de ce naiba nu se ia nici o masura. Aveam psiholog in scoala aia, un psiholog care se credea bun...unde e??



Scoala asta a fost candva scoala mea...

Comments (4)

Măsură? CE măsură să se ia? Măsura unei terapii în masă, în care să se ducă tinerii cu forța la munte, bunăoară, ca să vadă că orice punct pe care îl atingi trebuie să îl meriți, nu ți se dă de-a gata; trebuie să muncești în draci pentru a te bucura de el?
Copiii ăștia au învățat, din păcate, numai măsura eșecului, iar noi, generația părinților lor sau a dascălilor, suntem principalii vinovați.

N-am spus ca e cineva vinovat..doar ma ingrijoreaza hotararile astea care, din pacate, sunt tot mai frecvente in randul tinerilor. Iar atunci cand vine vorba de Maiorescu ma socheaza de'a dreptul, pentru ca am trecut candva prin liceul ala si sunt legata emotional de tot ceea ce inseamna el. Cand vorbeam de o masura ma refeream mai mult la implicarea unei/unor persoane in viata tinerilor macar in timpul scolii. Un adolescent cu probleme nu va merge niciodata (sau aproape niciodata) la un psiholog de buna voie. De'asta poate ar fi necesara includerea unor programe educative in care un psiholog sa expuna problemele cu care se confrunta majoritatea tinerilor si sa le arate posibilele solutii..

Sunt doi psihologi acum in scoala aia ...una dintre doamne este super numai ca nu toti accepta ajutor ...sau macar sa participe la o discutie...

tocmai asta spuneam si eu...un adolescent cu probleme n-o sa accepte niciodata sa mearga la psiholog, ar trebui luate altfel de masuri./

Trimiteți un comentariu